case study

case study

Birchwood Shopping Center

This project comprises an extensive refurbishment of an existing trading centre and extension to create new modern con gured retail space, new entrances, centre toilet block and glazed feature atrium.
  • Client: Redefine International Plc
  • Location: Birchwood Shopping Centre, Warrington
  • Sector: Retail
  • Programme: 24 months
  • Procurement: Design & Build
  • Services: Project Management & Employers Agent

project overview

This project comprises an extensive refurbishment of an existing trading centre and extension to create new modern configured retail space, new entrances, centre toilet block and glazed feature atrium.

The refurbishment required the centre to remain operational at all times and therefore required extensive planning on the logistics and phasing of the redevelopment, particularly the interface with the M&E and life safety systems of the mall is therefore constructed over three phases during an 18 month period.

In addition we added a 222 space surface level car park to extend the car park provisions at the centre and various shop fit outs including for Sports Direct were delivered.

Birchwood Shopping Center

ready to start a project: get in touch