case study

case study

chancery house

Award winning residential conversion
  • Client: Chancery House (Liverpool) LLP
  • Location: Liverpool
  • Sector: Residential

project overview

Planning permission was secured for the conversion of Chancery House on Paradise Street in Liverpool city centre into 37 flats and a restaurant. The building formerly contained the Gordon Smith Institute for Seamen, which was built more than a century ago to provide assistance to seamen who had fallen on hard times.

The project was designed by architects Falconer Chester Hall and the apartments are a mix of one, two and three-bedroom properties above 9,000 sq ft of commercial space on the ground and mezzanine level.

Chancery House occupies a great location between Liverpool ONE and the burgeoning creative quarter in the Baltic Triangle. The conversion will contribute to the vitality of the city centre through its commercial uses and provide excellent living accommodation in the heart of the city. A two-storey rooftop extension on the Hanover Street corner of the building has been created, with a new six-storey link building erected on the existing car park behind Chancery House.

The site is located within the Duke Street Conservation Area and Liverpool Maritime Mercantile City World Heritage Site and therefore careful attention was paid to the design of the extension and new building.

Chancery House has been nominated for a number of design/architectural awards including, Northern Design Awards, North West Property Award, Civic Trust Awards, and recently won North West Apartment Development of the Year at Insider's North West Residential Property Awards 2018.

chancery house

ready to start a project: get in touch